Op zoek naar boerboel verboden?

 
boerboel verboden
Huisdier en vakantie.
Een aantal landen heeft strenge regels of zelfs een invoerverbod voor een aantal hondenrassen of kruisingen. In Frankrijk bijvoorbeeld zijn ook kruisingen van de American Staffordshire terriër, Staffordshire bull terriër, Argentijnse dog, Mastiff, Boerboel, tosa en rottweiler niet welkom. Aan raszuivere American staffords, tosas en rottweilers worden extra eisen gesteld.
Regels per land voor reizen met de hond per auto Woef Welkom.
Verboden hondenrassen: Honden zonder officiële stamboompapieren en die qua uiterlijk lijken op de American Staffordshire Terriër, Pitbull, Mastiff, Boerboel en Tosa zijn verboden. Mocht je hond lijken op één van deze hondenrassen, neem dan een Engelstalige of Franstalige verklaring van een dierenarts mee waarop staat wat het ras van je hond is.
25 Gevaarlijkste En Meest Agressieve Hondenrassen.
Hoewel ze niet bijzonder agressief zijn, is het ras bekend dat ze een sterk jachtinstinct hebben, wat de bulterriër een gevaarlijke hond maakt tegenover kleinere dieren. De Pronkrug, Rhodesische pronkrug, Rifrug of Leeuwhond is een hondenras afkomstig uit zuidelijk Afrika. Dit ras is oorspronkelijk gefokt voor de jacht op groot wild zoals de leeuw en ter verdediging van huis en haard. Deze half-getemde jachthond is loyaal en intelligent, maar zeer opstandig voor vreemden. De Argentijnse dog is een grote, witte, gespierde hond die in Argentinië is gefokt voornamelijk voor de grote jacht, met inbegrip van wilde zwijnen en pumas. Hoewel zeer sterk en atletisch, werd de Argentijnse dog gefokt om niet-agressief tegenover mensen te zijn. Toch is het illegaal om een Argentijnse dog in je bezit te hebben in het Verenigd Koninkrijk volgens de Dangerous Dogs Act 1991. De Boerboel is een groot mastiff hondenras uit Zuid Afrika, die vooral gefokt werd om een huis of boerderij te bewaken.
Reizen met uw hond naar Frankrijk.
Honden die qua bouw en uiterlijk lijken op de rassen Staffordshire terrier, American Staffordshire terrierpitbull, Mastiff en Tosa maar geen door de FCI erkende stamboom hebben zijn verboden Frankrijk te betreden. Ook pitbulls en kruisingen van Boerboels, Staffordshire terrier, American Staffordshire terrierpitbull, Mastiff en Tosa zijn verboden.
Deen pleegt zelfmoord na inbeslagname verboden hond Animals Today.
Amerikaanse Staffordshire terriër. In Nederland pleit het Informatiecentrum Gevaarlijke Honden overigens voor een soortgelijk verbod, en wil daarmee dat alle typen vechthonden uit de samenleving verdwijnen. Omdat de wetshandhavers ontdekten dat de man, Dan, in het bezit was van een verboden ras kreeg hij 8 dagen de tijd om te bewijzen dat zijn hond Zanto niet tot de verboden soorten behoorde of een kruising daartussen.
Forse claim dreigt voor fokster van Boerboels Rashondenwijzer.
28 maart 2017 1112.: Vorige week woensdag vond de zitting plaats bij de rechtbank Eindhoven van drie eigenaren van Boerboel honden tegen de fokster van deze honden. DierRecht had namens de eisers een schadevergoeding gevorderd van 16.500 voor onder andere dierenartskosten en voorts terugbetaling van de aankoopsom. De fokster weigerde aan de eis tegemoet te komen en stelde dat zij geen schuld had aan het feit dat drie van de vier Boerboels op een leeftijd van nauwelijks twee jaar waren ingeslapen. Ook zei ze geen schuld te hebben aan de elf erfelijke aandoeningen die bij de vier honden waren geconstateerd, waarvan de meeste zelfs al binnen zes maanden na de koop.
Breeding Requirements Boerboel International.
De reu dient minimaal 12 maanden oud te zijn op de dag van dekking. De reu dient aangekeurd en geschikt voor de fokkerij te zijn. De navolgende combinaties zijn niet toegestaan: vader dochter, moeder zoon, broer zus. De wetgeving kan per land verschillen. Ieder fokker dient in ieder geval de wettelijke eisen van zijn / haar land te volgen c.q. Het feit dat pups zijn geboren als gevolg van een dekking die heeft plaatsgevonden in strijd met het gestelde in artikel 1.4.1. staat opname in het Boerboel International register niet in de weg. Voor pups die in Nederland zijn geboren als gevolg van een dekking die heeft plaatsgevonden in strijd met het gestelde in artikel 1.4.1, wordt de opname in het Boerboel International register geweigerd en geldt het volgende: Hij die op het tijdstip van dekking eigenaar was van de teef en die teef in strijd met de bepalingen van artikel 1.4.1.

Contacteer ons